Hint Yağı Ve Faydaları


HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Hint yağı bitkisi sütleğengiller familyasından olup, anavatanı Hindistan olmakla beraber, ülkemizin Güneydoğu bölgelerinde de görülmektedir. Hint yağı bitkisinin tohumlarından soğukta sıkma ve temizleme yöntemi ile elde edilen sabit bir yağdır.

İÇİNDEKİLER : Ricinoelik asit içerir.

FAYDALARI : İnce bağırsak üzerinde etki gösteren ve tahriş yapmayan bir müshildir. Tahriş yapmadığından gebelere de verilebilir.Kendine özgü kokusu ile kozmetikte de kullanılır.Saçlara kuvvet ve parlaklık verir.Tırnak kırılmasını önler. Haricen saç kıran ve saç dökülmesi de kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ: Günde 3 defa bir çay bardağı suya veya şekere 5-6 damla damlatılarak alınır.

Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.