Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları


BİLGİ:
>Yüksek oranda E vitamini, flavonoid, linoleic asit ve procyanidins içeren üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır.

FAYDALARI:
>Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir.
>Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır.Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir.
>Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olduğundan, sentetik kozmetik ürünleri gibi karaciğere zarar vermemektedir.

KULLANILIŞI:

>Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak karıştırılıp içilir.

>Haricen cilde masaj olarak kullanılır.
>Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır.
>Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir.


Yağ Asitleri Kompozisyonu( % ): Doymuş Yağ Asitleri
Miristik Asit - 0,05
Palmitik Asit - 8,56
Palmitoleik Asit - 0,18
Margarik Asit - 0,07
Heptadesenenoik Asit - 0,04
Stearik Asit - 4,41
Doymamiş Yağ Asitleri
Oleik Asit - 22,00
Linoleik Asit - 64,07
Linolenik Asit - 0,32
Araşidik Asit - 0,15
Ekosenoik Asit - 0,15