Lavanta Yağı ve Faydaları



BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.


FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.
>Vücuttaki kötü kokuları giderir.
>İyi bir aromaterapi yağıdır.Ayrıca banyo yağı olarak da kullanılır.
>Selülit tedavisinde faydalıdır.
>Saçtaki sirkeleri giderir.
>Sivrisinek ve güveleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.


KULLANILIŞI:
>Günde 1 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2 damla damlatılarak alınır.Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.
>Biraz pamuk yardımıyla yüz temizlenirse akneli cildi temizler.